10_Ekipa_ZB_za_vrednote_NOB_Novo_mesto_najbolj__a_ekipa.JPG

Tekmovanje z zračno puško za pokal Franca Uršiča

datum: 16. 02. 2023

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska je, v sredo 15. februarja, organiziralo tradicionalno tekmovanje v streljanju z zračno puško, potegovali so se za pokal Franca Uršiča. Ekipno zmago si je prislužilo Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Novo mesto, najboljši strelec pa je bil Milan Rus.

Tekmovanje z zračno puško za pokal Franca Uršiča se organizira ob rojstnem dnevu vojaka Franca Uršiča, rojenega 17. 2. 1966. Uršič je bil pripadnik Odreda za posebne namene 21. območnega štaba Teritorialne obrambe Novo mesto, ki je bil smrtno ranjen v spopadu na Medvedjeku 28. junija 1991. Posthumno je bil odlikovan s častnim vojnim znakom, najvišjim vojaškim odlikovanjem za pripadnike Slovenske vojske, in častnim znakom svobode Republike Slovenije. Julija 2012 so po njem poimenovali vojašnico v Novem mestu.

Tekmovanja se je udeležilo sedem ekip veteranskih in domoljubnih organizacij iz Dolenjske in Bele krajine. Najboljša je bila ekipa ZB za vrednote NOB Novo mesto v sestavi Janez Erpe, Milan Rus in Drago Celič. Druga je bila ekipa OZVVS Trebnje v sestavi Franc Cuglej, Bojan Ostanek in Janez Žurga, tretja pa je bila ekipa OZVVS Dolenjska v sestavi Matej Mohorič, Bele Mirko in Dušan Piškurič. Četrta ekipa je bila ekipa OZSČ Novo mesto, sledile so še ekipe PVD Sever Dolenjska in Bela krajina, OZVVS Bela krajina ter DVI Dolenjska, Posavje in Bela krajina. Najboljši strelec je bil Milan Rus s 185 krogi od 200 možnih. Sledila sta Matej Mohorič s 177 krogi in Simon Bobnar iz OZSČ Novo mesto s 175 krogi.

 

Foto: OZVVS Dolenjska

 

 

nazaj