2023__43_of_73_.jpg

Novomeški simfonični orkester znova očaral množico

datum: 10. 02. 2023

Na večer pred praznikom slovenske kulture, 7. februarja 2023, se je v Športni dvorani Marof znova družila več kot tisoč glava množica naših občanov, ki so obiskali tradicionalni koncert Novomeškega simfoničnega orkestra. Kot vsako leto na predvečer Prešernovega dne, so tudi letos novomeški glasbeniki v spremljavi vrhunskih solistov in mešanega pevskega zbora opevali kulturo.

Novomeški simfonični orkester Glasbene šole Marjana Kozine je na letošnjem koncertu pred slovenskim kulturnim praznikom postregel z ljudsko in filmsko glasbo, v vlogi solistov pa so se jim pridružili Maja Keuc, Irena Yebuah Tiran in Aleš Pavlin kot vokalisti, kot violinistka pa Manja Slak. Na mestu dirigenta se je znova izkazal Miro Saje, za izvedbo koncerta je poskrbel Matija Slak. Z govorom o kulturi, ki je lahko všečna ali ne, vendar kljub temu večna in najmočnejši temelj naše države, je obiskovalce pozdravil župan Gregor Macedoni, ki je poudaril tudi vidne uspehe novomeških kulturnih organizacij v preteklem letu.

Koncert, ki sta ga z besedami Karla Destovnika Kajuha in Ivana Tavčarja povezovala Carmen L. Oven in Luka Bregar, se je stopnjeval do presenetljivega, drugačnega nastopa mešanega pevskega zbora pod vodstvom Blaža Klemenčiča, zaključil pa se je tako, kot smo že vajeni – z zasluženimi stoječimi ovacijami in aplavzi obiskovalcev.

 

Fotografije: Foto Asja, Robert Kokol

nazaj