20200428_083445.jpg

Čistilna akcija uspešna tudi v letošnjem letu

datum: 08. 05. 2020

Čeprav je letos skupna čistilna akcija mestnih občin potekala v obdobju epidemije, so krajevne skupnosti vseeno vestno poskrbele za okolje v tednu obeleževanja dneva Zemlje. Tako so naši občani znova dokazali in okrepili povezanost družbene skupnosti in zavesti o skrbi za čisto okolje. Dve izmed uspešnih akcij so med 28. in 30. aprilom so tako izvedli krajani naselja Petelinjek.

Naredili so širši obhod po obremenjenih pohodniških poteh do Dolenje vasi pri Šempetru, Nove gore ter ob regionalni cesti od Blatnikov do gostilne Mrak na Ratežu. Pregledali so okolico in avtobusne postaje in ugotavljali, kje in kaj je še za postoriti za drugo skupino. Namen akcije je očistiti morebitna divja odlagališča, očistiti okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti. Nabirka smeti je bila skromna, tako da so z zadovoljstvom ugotovili, da je njihova okolica zelo čista. 

Druga skupina je z delom nadaljevala 30. aprila. Delo je bilo opravljeno na  avtobusni  postaji in treh otokih  z zbiralniki odpadkov. Očistili, pometli, ponekod pomili in pokosili travo ter popravili zapiranje nekaterih zabojnikov. V družbi ENSI d.o.o. so poskrbeli za obveščanje akcije, vreče za smeti in zaščitne rokavice. 

Pohvalno je, da krajani ob dnevnih sprehodih samoiniciativno pobirajo odvržene smeti in s tem skrbijo za čisto okolje. S tem so znova dokazali, da jim veliko pomeni, da vzdržujejo čisto okolico in odgovornost do okolja.

20200428_083445

nazaj