books-1204029_1920.jpg

Knjige dostavijo na dom

datum: 14. 04. 2020

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto se zavedajo, da je trenutno dostop do knjig omejen, zato iščejo nove načine, kako kljub karanteni približati knjige bralcem. Iz omenjenega razloga novomeška knjižnica z današnjim dnem polnoletnim članom knjižnice omogoča možnost izposoje knjižničnega gradiva po pošti.

Hkrati lahko naročite do tri izvode, naročila pa sprejemajo preko spletnega obrazca ali na telefonski številki 07 393 46 64 vsak delovnik med 8. in 13. uro. Za naročilo potrebujete  vašo člansko izkaznico in podatke o naslovu, avtorju in letu izdaje želenih knjig iz spletnega kataloga Cobiss+.Vsa naročila do 13. ure bodo pripravili in odpremili še isti delovni dan, o datumu dostave pa vas bo obvestila Pošta Slovenije po telefonu. 


Gradivo lahko naročijo tudi vsi, ki jim je potekla članarina in nimajo dolga, ter novo vpisani člani, ki so se brezplačno vpisali v času zaprtosti knjižnice zaradi izrednih razmer. Slednji morajo pred prvo izposojo poslati na e-naslov knjiznicanm@kmj.si razvidno sliko osebnega dokumenta.


Naročeno gradivo boste lahko vrnili šele ob ponovnem odprtju knjižnice, zamudnine za izposojeno gradivo v tem času ne bodo evidentirali. Obljubljajo še, da bodo pri obdelavi in pošiljanju vašega naročila dosledno upoštevali vse zaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni Covid-19. V skladu z aktualnimi navodili NIJZ  je knjižnično gradivo odležalo 14 dni, preden so ga vrnili v obtok. Če bi pred začetkom branja še vedno želeli razkužiti knjige, pa predlagajo, da jih nežno obrišete z dezinfekcijskimi robčki ali s krpo, na katero ste predhodno nanesli razkužilno sredstvo.
Cena dostave pošiljke preko Pošte Slovenije znaša 4,30 EUR in vključuje poštnino z zavarovanjem, kartonski ovoj za knjige, možnost sledenja pošiljki in obvestilo o dostavi. Strošek bo zaveden na vašo člansko izkaznico in ga lahko poravnate preko spletnega servisa Moja knjižnica, plačilnega naloga, ki ga boste prejeli skupaj z naročenimi knjigami, ali ob vašem naslednjem obisku knjižnice. 


V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto upajo, da bo čim prej možen tudi osebni prevzem naročenih knjig, ki jih boste lahko varno prevzeli pred knjižnico takoj, ko bodo to ukrepi za omilitev posledic epidemije dopuščali.
Za informacije in pomoč so vam na voljo na e-naslovu knjiznicanm@kmj.si ali tel. št. 07 / 393 46 00 vsak delovnik med 7. in 15. uro.

nazaj