bolnica.JPG

Obvestilo Splošne bolnišnice Novo mesto vsem nosečnicam

datum: 02. 04. 2020

Splošna bolnišnica Novo mesto obvešča vse bodoče mamice, ki prihajajo na porodniški oddelek, da jim z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa, pomagajo z upoštevanjem navodil. Zato pozivajo vse nosečnice, ki imajo blago respiratorno obolenje ( kašelj, vročina, bolečine v žrelu), da za datum in uro testiranja pokličejo tel. št. 07 39 16 205 med 12. in 15. uro. Zaenkrat bomo testiranja izvajali dvakrat tedensko, če bo potrebno pa tudi večkrat.

Za vse nas je namreč izjemnega pomena, da v naprej vemo, ali je porodnica, ki ima respiratorno obolenje okužena s koronavirusom ali ne. V primeru, da ima nosečnica hude težave z dihanjem, pa naj se obrne na osebnega zdravnika, ki ji bo svetoval in jo usmeril na nadaljnji pregled in ne zgolj na informativno testiranje.

Prosijo, da tudi v primeru, ko nosečnice testiranja niso opravile, da že ob vhodu v bolnišnico opozorijo na morebitne respiratorne težave, ki jih imajo. Predvsem pa naj se ne bojijo, da zanje v primeru pozitivnega izvida brisa ne bi ustrezno poskrbeli.

 

Obvestilo.pdf

nazaj