slika_7.jpg

Zaprtje zbirnih centrov za odpadke

datum: 19. 03. 2020

Komunala Novo mesto obvešča, da z jutrišnjim dnem začne veljati ukrep popolnega zaprtja zbirnih centrov za vse fizične osebe. Zaprti bodo zbirni center na Podbevškovi ulici v Novem mestu, na Cerodu, v Žužemberku in Šentjerneju. Občane pozivajo k odgovornemu ravnanju z odpadki in naprošajo, da odpadkov v teh kriznih časih ne puščajo na nedopustnih mestih, s čimer bi še dodatno ogrožali naše okolje.

Sporočajo še, da se odpadke v gospodinjstvih z bolniki, ki kažejo znake bolezni koronavurusa COVID-19 lahko odvrže izključno v posodo za mešane komunalne odpadke v zelen zabojnik.
Rokavice, robce, maske se odložijo v plastično vrečko za smeti, ki naj bo tesno zaprta in zavezana, da raztresanje vsebine odpadkov ni možno. To vrečo se namesti še v drugo plastično vrečo in tudi to se tesno zaveže. Vrečo naj občani hranijo ločeno vsaj 72 ur, preden jo odložijo v zunanji zeleni zabojnik.

Prosijo za razumevanje.

 

Povezane novice

11. maj

Aktualne informacije v zvezi z novim koronavirusom

Objavljamo informacije v zvezi z novim koronavirusom in pozivamo občane, da upoštevajo navodila in nasvete pristojnih služb.

več >

15. marec

Koronavirus: od jutri zaprte šole in vrtce, ustavljen mestni potniški promet, razen nujnih potrebšičin prepoved prodaje blaga in storitev

Danes pozno popoldne se je sestal občinski štab civilne zaščite in se seznanil z najnovejšimi informacijami v zvezi s širjenjem epidemije koronavirusa ter z nadaljnjimi preventivnimi ukrepi.

več >

12. marec

Koronavirus: Potrebni sta odgovornost in potrpežljivost!

Občane pozivamo, da dosledno upoštevajo navodila pristojnih strokovnih služb pri izvajanju preventivnih ukrepov in preprečevanju širjenja okužbe z novim koranavirusom

več >

nazaj