Nagrade za novomeške športnike

datum: 05. 02. 2020

Včeraj je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekala že tradicionalna 34. prireditev Športnik leta. Za najboljšo športnico je bila razglašena namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk, drugo in tretje mesto sta zasedli teniška igralka Živa Falkner in Erin Novak. Najboljši športnik je postal igralec namiznega tenisa Darko Jorgič, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Marko Kump in Tilen Ovniček. Najuspešnejši klub v novomeški občini je Ženski rokometni klub Krka. Nagrade najboljšim je podelil župan Gregor Macedoni.

BPu-ei5658

Na prireditvi je bilo podeljenih 51 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije in Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu. Zlato značko za življenjsko delo sta prejela Matjaž Cerkovnik in Vitoslav Gabrič. Podeljena so bila tudi priznanja za dosežke na delavskih športnih igrah ter najprestižnejša priznanja za športnika leta 2019.

Prireditev so popestrili plesni skupini Terpsihora in Hip hop mame, glasbene umetnice Nina Pečar, Lita in Irena Yebuah ter komorna skupina Glasbene šole Marjana Kozine.

 

nazaj