rober-foto_asja-8.jpg

Županov prednovoletni sprejem

datum: 11. 12. 2019

Včeraj je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekal županov prednovoletni sprejem, ki je bil obarvan z glasbeno nostalgijo s preloma 20. v 21. stoletje in glasbo novomeškega glasbenega vala. Popotnico po novomeški glasbi so nam pričarali Tretji kanu in kantavtorica Špela Cesar ter Tomaž Koncilija kot most med generacijami, saj je začel prepevati že konec osemdesetih let.

rober-foto asja-13

rober-foto asja-11

rober-foto asja-15

Skozi fotografije in zgodovino novomeških bendov, ki so ustvarjali predvsem avtorsko glasbo izpred štiridesetih let nazaj do danes, smo se sprehodili s Carmen L. Oven na podlagi dokumentarnega filma Mitje Sočiča Novo mesto glasbe.

rober-foto asja-6

V svojem nagovoru je župan izpostavil prejem dveh nacionalnih priznanj in nagrad - Zlati kamen za razvojno najprodornejšo občino ter nagrado in priznanje Turistične zveze Slovenije za najlepše urejeno mestno jedro.

rober-foto asja-7

Še posebej je poudaril prispevek občank in občanov, ki s svojim delom in ravnanjem vplivajo na kakovost življenja pri nas: »Tukaj res živijo srčni ljudje, ki jim je mar za našo občino, mesto, za naše vasi in krajevne skupnosti. Brez širokega kroga vključenih občank in občanov, brez podjetnih posameznikov in vizionarjev, nam ne bi uspelo ustvariti dobre rezultate.«

Zaključil je optimistično: »Novih izzivov in projektov nam ne manjka. Tudi v prihodnje se bomo z ekipo trudili, da boste občani z narejenim zadovoljni. Želimo si,  da bomo še naprej ohranjali sloves, da smo občina, v kateri se najboljše in najlepše živi«.

Celoten govor župana je na voljo tukaj: Govor župana na prednovoletnem sprejemu.pdf

rober-foto asja-4

rober-foto asja-5

nazaj