DSC_3930.jpg

Županov sprejem prostovoljcev

datum: 02. 12. 2019

Danes je župan Gregor Macedoni v prenovljenih prostorih Škofijske karitas sprejel prostovoljce iz 34 društev, ki delujejo na socialnem, humanitarnem in preventivno-zdravstvenem področju v naši občini. Zahvalil se je za prizadevno delo, predanost, za plemenita dejanja in podporo naši skupnosti in institucijam. S krajšo slovesnostjo smo obeležili tudi prihajajoči mednarodni dan prostovoljstva, ki ga praznujemo vsako leto 5. decembra.

DSC_3914-2

V mrežo prostovoljcev je v naši občini vključenih preko 1500 ljudi, tako žensk kot moških, otrok in mladih, oseb srednjih let in starejši. »Da si prostovoljec, te ne omejuje ne starost, ne materialni status, ne izobrazba. Prostovoljec je lahko vsak, ki je srčen in tisti, ki upošteva svoje zmogljivosti, drugače pa zanj ni načelnih omejitev«, je poudaril župan v svojem nagovoru. V imenu prostovoljcev se je zahvalila Natalija Petakovič, predsednica Društva življenje brez nasilja, ki letos praznuje 20 let svojega obstoja. Natalija Petakovič je poudarila in izpostavila, da je prostovoljstvo steber humane in sočutne družbe. Zato je »družba toliko močna, kolikor je močan njen najšibkejši člen.« Zahvalila se je občini za posluh in finančno podporo vsem prostovoljcem in društvom, ki delujejo na področjih sociale, zdravstva in širše.

Kulturni program so obogatili in prispevali dijaki Tehniške gimnazije Šolskega centra Novo mesto pod mentorstvo dr. Jožice Jožef Beg ter glasbenici na flavti Konservatorija Jurija Slatkonje pod mentorstvom Nikoline Kovač Juvan.

 

DSC_3918

 

nazaj