DSC_3861.jpg

V Gabrju odprli prenovljeno vaško središče

datum: 02. 12. 2019

Skupaj s Krajevno skupnostjo Gabrje smo v soboto pripravili uradno odprtje prenovljenega vaškega središča. Na stičišču ulic Šumeči potok in Portoroške ceste stoji novo pokrito avtobusno postajališče z obračališčem, v sklopu projekta pa so novo orodjarno dobili tudi gabrški gasilci. Skupna vrednost investicije znaša nekaj več kot 189 tisoč evrov (z DDV).

DSC_3768

Dela, ki so se začela junija, so poleg ureditve novega avtobusnega postajališča in obračališča, obsegala rekonstrukcijo obstoječega križišča oziroma ceste, postavitev nadstrešnice za avtobusno postajališče, zaščito in postavitev komunalne infrastrukture na območju urejanja, izvedbo ekološkega otoka, odstranitev gasilske orodjarne in nadomestitev z novimi ustreznimi prostori pri kulturnem domu, odstranitev stanovanjskega objekta, prenovo in prestavitev spomenika NOB ter ojačitev prepusta potoka. Za izboljšanje prometne varnosti je v sklopu projekta potekala tudi ureditev obračališča, pločnikov in javne razsvetljave. Dela je izvajalo podjetje HPG d.o.o. iz Gornjega Lenarta v Brežicah.

DSC_3803

Prenovljeno vaško središče so s prerezom traku namenu predali župan Gregor Macedoni, predsednik sveta Krajevne skupnosti Gabrje Rok Mežnar ter vsi dosedanji predsedniki KS Gabrje. Hkrati je prav tako potekala zasaditev dveh gabrov, kot simbolov predstavitve dveh vasi, ki tvorita to krajevno skupnost - Gabrje in Jugorje.

DSC_3876

DSC_3879

Za pester spremljevalni program so poskrbeli učenci Osnovne šole Brusnice, godba Kulturno-umetniškega društva Trdinov vrh ter Mešani pevski zbor Revoz.

DSC_3808

DSC_3850

DSC_3833

Krajevna skupnost Gabrje v prihodnje načrtuje še ureditev prireditvenega prostora.

nazaj