Ta teden bo v znamenju splošnih knjižnic in brezplačnega vpisa v Knjižnico Mirana Jarca

datum: 18. 11. 2019

V ponedeljek, 18. novembra, se začne Teden splošnih knjižnic, ki bo s praznovanjem branja in druženja v knjižnicah povezal vse splošne knjižnice po Sloveniji. Ob tej priložnosti se bo v Knjižnico Mirana Jarca mogoče vpisati brezplačno.

Teden splošnih knjižnic bo potekal že tretje leto zapored in po vseh oseminpetdesetih splošnih knjižnicah bo potekalo bogato dogajanje za vse generacije.

V novomeški knjižnici se bodo lahko otroci in mladostniki v ponedeljek, 18. novembra, ob 17. uri udeležili delavnice v okviru projekta KONS, na kateri bodo izdelali lastno vremensko postajo. V torek ob 17. uri bodo lahko prisluhnili kamišibajkarjem, v četrtek ob 10. uri pa pisateljici Aksinji Kermauner.

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic, ki ga obeležujemo 20. novembra, se bo v novomeško knjižnico in njene krajevne enote ter potujočo knjižnico mogoče vpisati brezplačno, ob 18. uri pa bodo praznovali z Ladom Jakšo, ki bo predstavil svoj projekt z naslovom »Vsem naj bom neznan«. Gre za sočasno koncertno izvajanje avtorske jazzovske glasbe Lada Jakše ob projecirani fotomultiviziji ambientov poetike Srečka Kosovela, ki nudi večplastno estetsko doživetje inventivne jazzovske in ambientalne glasbe, pesnikovih navdihujočih in aktualnih verzov ter umetniške fotografije.

Obiskovalci bodo v tem tednu na 13. Šalijevem večeru lahko spoznali še prvenec maturantke novomeške gimnazije Eve Novak z naslovom Preden odrastem in si ogledali razstavo izbora knjig z »zeleno« vsebino.

Več o dogajanju v sklopu Tedna splošnih knjižnic najdete na www.kmj.si

nazaj