Turizem partnerskih mest: Na izlet v Španijo

datum: 06. 11. 2019

Naše partnersko mesto Vilafranca del Penedès znano po postavljanju izjemnih človeških stolpov in odlični kulinariki in vinu, ter impresivni kulturni dediščini, je v okviru projekta Twinning tourism - Turizem partnerskih mest, ki ga koordiniramo na novomeški občini, pripravilo posebno ponudbo za dopuste oziroma izlete, ki je odslej na voljo za vse Novomeščane.

rms-bona_quadrada_ok-Vilafranca-za Glasilo MONM-Vanesa

POSEBNA PONUDBA V VILAFRANCI DEL PENEDÈS ZA OBČANE NOVEGA MESTA: od 140 EUR naprej na osebo od marca do oktobra 2020: 

- udeležba na vaji castellerjev pri postavljanju človeških stolpov ter večerja v Cal Figarot (uradni sedež castellerjev zgrajen v neogotskem slogu)

- nastanitev z zajtrkom

- obisk in degustacija v vinarni Pinord

- kosilo v restavraciji Vilafranca ve de gust

- ogled zgodovinskega središča Vilafrance (od srednjega veka do modernizma) 

- vstop in kozarec vina v muzeju vina Vinseum

 

--> Dodatna noč: 

- ogled sončnega zahoda s kozarcem vina na zvoniku cerkve Santa Maria

- voden ogled po vinski poti Vilafrance

- obisk z degustacijo v vinski kleti Torres ali Rovellats 

 

Edinstveno katalonsko tradicijo postavljanja človeških stolpov je leta 2010 počastil tudi UNESCO, ko jo je dodal na seznam svetovne neopredmetene kulturne dediščine človeštva. Čeprav v katalonskih mestih, še posebej v Vilafranci potekajo celo leto številna tekmovanja v postavljanju najvišjega in najkompleksnejšega človeškega stolpa, pa sta dva praznika, ki izstopata po pomenu in obiskanosti. Najpomembnejši dan predstavlja dan zavetnika Svetega Felixa - Sant Fèlix, 30. avgusta, obstajajo pa tudi druge priložnosti, na primer sejmi ali festivali, na katerih se prikazujejo priredbe človeških stolpov. Še en izmed pomembnih datumov je 1. november, ko poteka All Saints Castells Performance Day, kjer nastopajo kasteli oz. človeški stolpi s posebno noto ekipe iz Vilafrance - Castellers de Vilafranca, in ko tudi uradno zaključijo sezono postavljanja človeških stolpov. 

 

Vilafranca, maridatge de vi i castells - ANGLES - letak s turistično ponudbo za Glasilo MONM-Vanesa

2018_04_09 Vilafranca_Capital_del_Vi (1).mp4

 

Kontaktna oseba:

Anna Guixens 

Turistično informacijski center Vilafrance - Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès  - Council Torusim Office of Vilafranca del Penedès 

www.turismevilafranca.com/en 

turisme@vilafranca.org; aguixens@vilafranca.org

Telefon: 00 34 93 892 03 58 ali  00 34 93 818 12 54 

 

Ponudbo ostalih partnerskih mest v okviru projekta Turizem partnerskih mest lahko spremljate na spletni strani: https://www.culture-twinning.com/packages.html 

 

Culture_Twinning-Signatur - 30.07.2019 - Streicher, Bettina - 067012019

nazaj