_DSC1799.jpg

Župan sprejel zlate maturantke in maturante

datum: 24. 09. 2019

Župan Gregor Macedoni je včeraj sprejel zlate maturantke in maturante novomeških srednjih šol v šolskem letu 2018/19. Letos je bilo na splošni maturi, kjer je najvišje število možnih točk štiriintrideset, enajst zlatih maturantk in maturantov. Največ, deset, jih prihaja iz Gimnazije Novo mesto, ena zlata maturantka pa iz Grma Novo mesto - centra biotehnike in turizma, Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije.

Na poklicni maturi, kjer je najvišje število možnih točk triindvajset, je bilo osemintrideset zlatih maturantk in maturantov. Najboljši na poklicni maturi prihajajo iz Šolskega centra Novo mesto, Srednje zdravstvene in kemijske šole, kjer je petindvajset zlatih maturantov, ena zlata maturantka je iz Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, Srednja elektro šole in tehniška gimnazija ima sedem zlatih maturantov,  Srednja strojna šola tri, dve zlati maturantki pa prihajata iz Grma Novo mesto - centra biotehnike in turizma, Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije.

V svojem nagovoru je župan Gregor Macedoni čestital maturantkam in maturantom na doseženih rezultatih, saj je uspeh povezan z znanjem pridobljenim v novomeških srednjih šolah, čeprav prihajajo iz različnih občin Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Poudaril je, da je letos dvajset odstotkov več zlatih maturantov kot v preteklem šolskem letu. Vsem je zaželel veliko uspehov pri študiju in v poklicu, ki ga bodo opravljali, ter v njihovem osebnem življenju.

Webp.net-resizeimage (2)

Webp.net-resizeimage (1)Webp.net-resizeimage (3)Webp.net-resizeimage (4)

Webp.net-resizeimage (5)

nazaj