cut_1_-_Copy.jpg

Tretji dogodek projekta Turizem partnerskih mest v Novem mestu

datum: 01. 07. 2019

Pretekli konec tedna, od 28. do 30. junija, je v Novem mestu potekal že tretji dogodek v okviru projekta Turizem partnerskih mest - CUT (Culture Twinning: Twinning Tourism Promoting Cultural Heritage), ki ga koordiniramo na Mestni občini Novo mesto. 10 partnerjev se je družilo ob spoznavanju turističnih produktov, ki so jim jih predstavili predstavniki Novega mesta, na čelu s podžupanom Boštjanom Groblerjem.

cut 3

Glavni namen projekta je vzajemna promocija kulturnega turizma in turističnih ponudb v trdni mreži pobratenih mest z vključevanjem kulturne dediščine partnerskih mest. Udeleženci projekta so naša partnerska mesta: Bihać, Bühl, Herceg Novi, Langenhagen, Torunj, Trnava in Vilafranca del Penedès, ter Evropsko združenje za lokalno demokracijo - ALDA. Partner v projektu je tudi Razvojni center Novo mesto. 28 udeležencev je tako preizkušalo turistične produkte in turistični program Novega mesta, od supanja in vožnje s kanuji po reki Krki, preizkušanja lokalne gostinske in kulinarične ponudbe, obiska frančiškanov in razstave v Dolenjskem muzeju pa vse do sodelovanja na Prazniku situl. V okviru projekta partnerji vzpostavljajo tudi spletno stran, kjer bodo na voljo vse turistične ponudbe partnerskih mest, ki bodo omogočale številne ugodnosti za občane vseh mest. Svojo turistično ponudbo je že konkretiziral Herceg Novi.

cut 5

Letos obeležujemo tudi 25. obletnico sodelovanja s katalonskim mestom Vilafranca del Penedès, kar smo skupaj s partnerji proslavili na slavnostni prireditvi v petek, 28. junija, v Parku Rastoče knjige. Naslednji dogodek Twinning turizma bo potekal od 6. do 8. septembra v Trnavi na Slovaškem.

nazaj