REGR__A_VAS.jpg

Defibrilator odslej tudi na Mestnih njivah, v Regrči vasi in na Malem Podljubnu

datum: 19. 06. 2019

Danes je direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič v sodelovanju z novomeškimi lekarnami krajevnim skupnostim v uporabo predala defibrilator na Mestnih njivah, v Regrči vasi in na Malem Podljubnu.

Defibrilator je na Mestnih njivah na voljo pri stanovanjskem bloku 4a, v Regrči vasi se nahaja na sedežu krajevne skupnosti, na Malem Podljubnu pa pri tamkajšnjem gasilskem domu. Z namestitvijo teh naprav bo na javnih točkah, kjer je frekventnost ljudi največja, posameznikom ob nenadnem zastoju srca omogočena še hitrejša in učinkovitejša pomoč.

MESTNE NJIVE

S postavitivjo defibrialtorjev nadaljujemo širjenje mreže teh naprav na našem območju. Kot je povedala direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič, je z novo pridobitvijo javno dostopnih že štirideset naprav, s širitvijo pa je storjen dodaten korak k zdravstveni oskrbi občank in občanov na celotnem območju občine. Zahvalila se je tudi Lekarni Novak, Lekarni Mačkovec in Dolenjskim lekarnam za donacijo.

MALI PODLJUBEN _1

Poleg dostopnosti defibrilatorjev je seveda izjemno pomembno, da jih občani znajo tudi uporabljati, zato v sodelovanju z Zdravstvenim domom Novo mesto, ki skrbi za vzdrževanje naprav, načrtujemo še brezplačna usposabljanja uporabe defibrilatorja. Usposabljanja bodo predvidoma potekala jeseni, osnovno uporabo pa so zbranim krajanom ob poteku predaje na posameznih lokacijah sodelavci zdravstevnega doma prikazali že danes.

nazaj