62338423_2391913747721423_1853124868912971776_n.jpg

Po Novem mestu hitreje z električnimi kolesi

datum: 05. 06. 2019

Po tem, ko smo spomladi razširili sistem izposoje koles GoNm z devetimi novimi postajami, so poleg klasičnih koles odslej za izposojo na voljo tudi nova električna kolesa. Petinštirideset električnih koles je razporejenih na skupno vseh štirinajstih postajah GoNm, v poletnih mesecih pa bo zaživela tudi aplikacija za mobilne telefone, ki bo še poenostavila izposojo.

Izposoja električnih koles poteka na enak način kot za navadna kolesa, ob poganjanju kolesa se motor samodejno aktivira in pomaga vozniku. Končna hitrost koles je 25 km/h, kar omogoča hitrejše in lažje premagovanje razdalj in zahtevnejših poti. Ob vračilu kolesa uporabniki vedno preverite, da je kolo dobro zaklenjeno, kar sistem ponazori z modrim svetlobnim signalom.

Ob uvedbi mobilne aplikacije boste uporabniki lahko sami spremljali izposojo in pravilno vračilo kolesa, prav tako bo omogočala vpogled v izkoriščen čas izposoje in rezervacije, že sedaj pa lahko dodatne informacije o načinu uporabe prejmete na spletni strani GoNm.

Sistem izposoje koles je med Novomeščani vse bolj priljubljen in ga trenutno uporablja več kot 300 registriranih uporabnikov. Pred prvo uporabo je potrebna registracija v prostorih Turistično informacijskega centra (TIC) na Glavnem trgu 11, kjer ob plačilu članarine prejmete kartico za nadaljnjo brezplačno izposojo koles. Postaje GoNm so sicer na voljo na Seidlovi, na Novem trgu, pri BTC-ju, pri Šolskem centru Novo mesto, na Ulici Slavka Gruma, na Drski, na Glavnem trgu, pri Osnovni šoli Bršljin, na Kandiji, na Ragovski ulici, v Podbrezniku, pri Osnovni šoli Šmihel in na Portovalu.

 

nazaj