grafit_novo_mesto.jpg

1. FESTIVAL URBANEGA DOGAJANJA

datum: 05. 06. 2019

V soboto, 1. junija, je na Glavnem trgu potekal prvi Festival urbanega dogajanja. Pester program se je začel že v dopoldanskih urah, ko so center Novega mesta zasedli breakdance plesalci, ki so se v »Bitki za Novo mesto« s svojimi vratolomnimi plesnimi akrobaciji pomerili za naslov prvaka Novega mesta. Tekmovanja se je udeležilo kar 40 plesalcev, ki so tekmovali v dveh disciplinah, bojevali so se tako posamezniki, kot tudi plesne skupine.

untitled (7 of 44)

Istočasno je izvrstni umetnik Azram, član grafitarskega kolektiva »1107 Klan«, poslikal eno izmed sten stavbe poleg Hostla Situla, kjer sedaj nad Novim mestom bdijo podobe treh novomeških legend – Leona Štuklja, Dragotina Ketteja in Janeza Trdine.

Ob 14. uri se je dogodek nadaljeval z Urban' GIN Festivalom, na katerem so svoje zvarke predstavljali slovenski proizvajalci gina. Šest zagnanih slovenskih podjetij je s svojimi barmani pripravljalo svoje različice koktejlov, v katerih kraljuje gin, znova pa so dokazali, zakaj je gin z najrazličnejšimi dodatki trenutno ena od najpriljubljenejših mešanih pijač. Na stojnicah so jim družbo delali tudi ponudniki hrane, ki so stregli tako imenovani »street food«, obiskovalci pa so lahko poskusili tudi sladice, katerih rdeča nit je gin tonic.

untitled (31 of 44)

untitled (15 of 44)V večernih urah je trg obsijala svetloba velike disco krogle in veliko število obiskovalcev je ob zvokih največjih hitov zadnjih treh desetletij Glavni trg spremenilo v plesišče. Obiskovalcev ni pregnala niti vmesna ploha, plesišče pa je ostalo razgreto vse do zaključka dogodka.

untitled (33 of 44)

 

nazaj