teden_kultur_fb.jpg

Žur vseh kultur

datum: 31. 05. 2019

Doživite utrip in vzdušje različnih dežel, ne da bi odpotovali! Šest dni kulturnih in kulinaričnih užitkov: koncerti, ulični spektakli, stand-up, kino na prostem, svetovna kulinarika …Festival Teden kultur vam od 8. do 14. junija v Novem mestu vsak dan brezplačno streže s kulturnimi in kulinaričnimi dogodki, ki vas popeljejo po vsem svetu.

Dogodke pripravljajo v Sloveniji živeči predstavniki različnih kultur, ki na različne načine ohranjajo izročilo svojih domovin – od Južne Amerike in Afrike do Balkana, Kitajske in še dlje.

Glasba, ples, stand-up komedija, kino na prostem, živahne delavnice, ulični nastopi, izposoja živih knjig, stojnice, foto box, kuhinje sveta … Za otroke pa Mini Teden kultur, ki prinaša lutkovne predstave, akrobacije, animacije, izdelavo instrumentov, poslikave obraza, kolo sreče in zabavni kviz z nagradami.

Mestni lokali v času festivala strežejo jedi in pijače iz različnih držav, od koder prihajajo umetniki, ki ustvarjajo program.

Festival vsako leto privabi okoli tisoč obiskovalcev. Najbolj jih navdušuje, da se lahko družijo z nastopajočimi in se iz prve roke seznanijo z njihovimi kulturami.

Več o bogatem programu letošnjega Tedna kultur, ki ga v sodelovnaju s partnerji organizira Društvo za razvoj prostovoljnega dela (DRPD), lahko preberete tukaj.

TK_PROGRAM_web_2019

 

nazaj