Nagrajenci_z___upanom_MONM.jpg

Na slavnostni akademiji podelili nagrade in priznanja za leto 2018

datum: 08. 04. 2019

V petek, 5. aprila, je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekala tradicionalna slavnostna akademija v počastitev občinskega praznika Mestne občine Novo mesto s podelitvijo nagrad in priznanj za leto 2018. Nagrado Mestne občine Novo mesto so prejele Nežka Ivanetič za dolgoletno požrtvovalno delo na področju prostovoljstva in izboljšanje položaja starejših, invalidov in upokojencev, Danica Rangus za uspehe na vzgojno-izobraževalnem področju in Marija Jerele za dolgoletno delo na področju ljubiteljske kulture. Trdinovo nagrado je prejel Samo Kralj za uspehe na področju likovne umetnosti in dokumentarne publicistike. Grb Mestne občine pa je prejela Frančiška Vovk za dolgoletna prizadevanja in uspehe na področju planinstva in prostovoljstva.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na prireditvi čestital nagrajencem in se jim zahvalil za prispevek k uspešni zgodbi novomeške občine. V nagovoru je župan izpostavil uravnotežen razvoj občine na vseh področjih družbenega življenja in nagrado Zlati kamen, zaradi katere je Mestna občina Novo mesto kot razvojno najprodornejša občina zgled celotni Sloveniji. »Nagrada je dobrodošla potrditev, da smo na dobri poti, da imamo že kar nekaj zelo oprijemljivih rezultatov naše skupne usmeritve v ambiciozen razvoj naše občine, predvsem pa nagrado razumem kot odgovornost, da je na tej poti potrebno vztrajati. Slavljenec si zasluži darilo in Novo mesto je letos dobilo nekaj zares posebnega, prenovljeno mestno jedro«, je povedal župan.

Kulturni program slavnostne akademije je soustvarjalo kar sto trideset pevk in pevcev Novomeškega mladinskega zbora, ki združuje učence in pevce Glasbene šole Marjana Kozine in osnovnih šol Grm, Center, Drska, Stopiče, Šmihel in Bršljin. Projektni zbor je nastal na pobudo novomeške izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, saj želijo širši javnosti predstaviti izjemno bogato zborovsko poustvarjanje mladih, ki je v Novem mestu zelo številčno in kakovostno. Posebno pozornost so namenili izboru skladb, ki so jih izbrali iz bogate zakladnice slovenskih skladateljev in besedilopiscev.

Novomeški mladinski zbor

Obširnejša fotogalerija je na voljo tukaj.

Opisi in predstavitve letošnjih nagrajencev si lahko preberete v brošuri.

Brosura MONM_nagrajenci 2018.pdf

 

nazaj