books-1163695_1920.jpg

Začenjajo se Knjižne POPslastice

datum: 08. 03. 2019

Z obiskom svetovno znanega DJ Umeka se začenja nova sezona Knjižnih POPslastic, na katerih bodo mladi obiskovalci skozi različne ustvarjalne in kulturne pristope spoznavali pomen branja in knjige. S projektom Knjižne POPslastice želi novomeška knjižnica že 8. leto zapored mladostnikom približati kvalitetne in izvirne knjižne vsebine s pomočjo vrhunskih strokovnjakov s področja branja in pisanja, igre in televizije, glasbe, slikarstva ali fotografije.

POPslastice-logo

Namen projekta je na zabaven, aktualen in kvaliteten način promovirati in širiti bralno kulturo, skozi knjigo širše kulturno povezovati in izobraževati ter zagotoviti višjo bralno sposobnost mladih.

V letu 2019 bodo pripravili štiri srečanja z zanimivimi gosti, kjer bodo imeli srednješolci možnost razpravljanja in druženja z njihovimi vzorniki, znanimi osebami ter vrstniki podobnih interesov.

Kot prvi 13. marca v družbo mladih prihaja eden najbolj predvajanih in prodajanih didžejev na svetu, pionir tehna, ki se ga je zaradi dolgoletnega delovanja v svetu elektronske glasbe prijel vzdevek »Fotr«. Uroš Umek, širši javnosti poznan kot DJ Umek, je ob koncu preteklega leta praznoval že 25 let delovanja v svetu elektronske glasbe in s svojim ustvarjanjem postal svetovno znan. Najprodornejši slovenski mojster elektronske glasbe je hitro osvojil svetovno klubsko sceno in se uvršča v sam vrh svetovnih lestvic didžejev in producentov. Voditeljica Alenka Murgelj bo z njim spregovorila o glasbenem ustvarjanju, produkciji elektronske glasbe, svetovni didžej sceni, uspehu in znanstveni fantastiki.

27. marca pa se bodo z novinarjem in direktorjem zavoda Državljan D za spodbujanje aktivnega državljanstva Domnom Savičem pogovarjali o medijski pismenosti, varni uporabi spletnih tehnologij in odgovornem novinarskem delu.

V aprilu v novomeško knjižnico prihajata še gosta, katerih imeni zaenkrat ostajata skrivnost. Razkrivajo le, da gre za prepoznavni imeni iz sveta športa ter igre in televizije.

 

nazaj