P_20190305_134355-1024x576.jpg

Člani ekipe Šolskega centra Novo mesto državni prvaki v znanju IKT

datum: 07. 03. 2019

V torek, 5. marca, je Laboratorij za telekomunikacije na LTFE Cisco akademiji v Ljubljani organiziral tradicionalno državno tekmovanje v znanju IKT za srednješolce. Prvo in drugo mesto sta odlično zasedli ekipi Šolseka centra Novo mesto, ki sta tudi ves čas tekmovanja prepričljivo vodili. tretje mesto je zasedla ekipa Šolskega centra Kranj. Zmagovalce in tudi vse tekmovalce je letos nagradilo podjetje SRC d.o.o.

S pomočjo instance Multi-Useer Packet Tracer so se v virtualnem tekmovanju pomerile ekipe srednjih šol, na katerih sodelujejo Cisco akademije. Sodelovalo je 8 ekip s ŠCRM Kamnik, ŠC Novo mesto, Vegova Ljubljana, SŠ Domžale in ŠC Kranj. Vsaka ekipa je imela tri tekmovalce. 

Tekmovalci so se preizkusili v teoretičnem in praktičnem znanju. Naloga je zahtevala znanje prvega modula 'CCNA R&S: Introduction to Networks', ki se trenutno izvaja po vseh Cisco akademijah po Sloveniji. Naloga je bila sestavljena v virtualnem orodju za učenje omrežnih vsebin Cisco Packet Tracer. Orodje omogoča večuporabniški način, kar pomeni, da lahko isto nalogo rešuje več tekmovalcev hkrati. Letošnja naloga je obsegala poznavanje protokolov IPv6 in IPv4, šestnajstiških in binarnih števil, modela TCP/IP, CDP in protokolov Telnet. 

 

Rezultati tekmovanja 2019: 

1. Novo mesto (Anže Jenšterle, Kristijan Voglar in Matic Berkopec; ekipa Šolskega centra Novo mesto, SEŠTG)

2. Novo mesto (Žiga Povhe, Jaka Metelko in Luka Kovačič; ekipa šolsekga centra Novo mesto, SEŠTG)

3. Die Unglaublichen (Gašper Kristanec in Anže Krebs Šetina; ekipa šolskega centra Kranj)

 

Vsem udeležencem čestitamo za sodelovanje!

nazaj