kcjt.jpg

Vpis v novo sezono Novomeškega abonmaja

datum: 25. 02. 2019

Kulturni center Janeza Trdine Novo mesto ob peti obletnici Novomeškega abonmaja vabi vse ljubitelje kakovostne glasbe in gledališča, ki prihaja iz domačih logov, da postanejo del abonmajske družine, ki podpira domačo ljubiteljsko umetnost.

Do konca leta boste tako lahko prisluhnili enemu najboljših pihalnih orkestrov pri nas, ki bo koncert v okviru Novomeškega abonmaja obogatil s svetovljanskim pridihom – v goste Pihalnemu orkestru Krka namreč prihaja svetovno znani angleški skladatelj Philip Sparke, ki sklada skladbo za največja glasbena imena in dirigira po celem svetu. Tokrat bo koncert v Trdinovi dvorani zazvenel tudi v njegovih tonih in pod njegovo taktirko.

Ješča vešča je etno swing skupina, ki neguje skladbe, ki nas ponesejo v čase črno-belih televizorjev in gramofonskih plošč, in za katero bo nastop v NMA 2019 prvi samostojni koncert sploh. Iz sosednje dolenjske občine prihaja ena najboljših amaterskih gledaliških skupin v Sloveniji, ki za svoje igre redno dobiva najvišja priznanja – KUD Vesel teater iz Dolenjskih toplic pripravlja povsem novo komedijo, ki jo bodo prvič odigrali prav za vas.

Kot zadnji nastopajoči vas bodo navdušili mladi glasbeniki iz novomeškega šolskega centra, zbrani v Big band Šolskega centra Novo mesto, ki pod vodstvom Gregorja Zagorca postajajo vedno bolj prepoznavni tovrstni sestav pri nas.

 

CENA BONMAJA: 34 €

Z vpisom v abonma si zagotovite:
- nižjo ceno vstopnice
- stalni sedež v dvorani
- prejemanje rednih obvestil

VPIS:
- 27. 2.–8. 3. 2019 v Kulturnem centru Janeza Trdine
- vsak delovni dan: 10.00–12.00, ob sredah: 16.00–19.30
- spletni obrazec: http://bit.ly/Novomeški_abonma
- informacije in blagajna: kultura@novomesto.si, 07 393 0 395

nazaj