ta_veseli_dan_kulture_3.jpg

Ta veseli dan kulture v Novem mestu

datum: 30. 11. 2018

V ponedeljek, 3. decembra, bo v Novem mestu ob obletnici Prešernovega rojstva zelo slovesno. Kulturne ustanove na Ta veseli dan kulture ponujajo številne razstave, delavnice in kulturne dogodke za obiskovalce brezplačno.

Živahno bo v Dolenjskem muzeju Novo mesto, kjer bo od 16. ure prost vstop za ogled stalnih in občasnih razstav. Poleg vodenih ogledov je brezplačna tudi udeležba na delavnici za odrasle. 

16.00, Jakčev dom

IVAN VAVPOTIČ, velikan portreta, vodeni ogled

 

17.00, Mala dvorana

1918 ALI NAM PRINESEŠ MIR? Dolenjska in Dolenjci med prvo vojno, vodeni ogled

 

18.00, Pedagoška delavnica

SIMBOLNI MAKOV CVET, delavnica za odrasle

 

19.00, Galerija

LEON 120 LET, vodeni ogled

 

Javni sklad za kulturne dejavnosti, OI Novo mesto, Društvo Novo mesto in Knjižnica Mirana Jarca ob 19. uri v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto pripravljajo dogodek "Človek naj bo sojen po sanjah". Maja Gal Štromar, Andrej Marinčič in Jasna Žitnik vas bodo popeljali na sprehod čez Šalamunove glasbene, intergalaktične in medjezikovne pokrajine.

knjižnica mirana jarca

Kulturno dogajanje bo popestrilo tudi Društvo likovnih ustvarjalcev Dolenjske, ki  v ponedeljek, 3. decembra, ob 18. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine odpira razstavo z naslovom Srečna nova slika. Razstava je izviren umetniški krik in hkrati poziv obiskovalcem, da lahko besedo ali željo po sreči, ki bo v predprazničnem času velikokrat izrečena, najdejo tudi v razstavljenih delih.

srecna_nova_slika_1
Lepo vabljeni na dogodke in praznovanje rojstva našega največjega pesnika Franceta Prešerna.

 

nazaj