130_let_Rk_na_Dolenjskem_____upan_podelitev.JPG

130. obletnica Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto

datum: 22. 10. 2018

V petek, 19. oktobra 2018, je bila v Kulturnem centru Janeza Trdina slovesno obeležena 130. obletnica delovanja Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto. Župan Gregor Macedoni je ob tej priložnosti organizaciji podelil priznanje in v svojem nagovoru poudaril, da je zahvaljujoč prostovoljcem in njihovi izjemni angažiranosti ter odlični organiziranosti v okviru Rdečega križa, naša država še vedno družba s »humanim obrazom«.

V uvodnem nagovoru sta predsednik Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto Marjan Grahut in podpredsednica Rdečega križa Slovenije Irena Nečemer poudarila dolgoletno zgodovino organizacije, ki jo je ustanovil Henry Dunant z njenim temeljnim poslanstvom, da pomaga pri zmanjševanju stisk in trpljenja ljudi. Prav tako je bilo izpostavljenih sedem temeljnih načel Rdečega križa: univerzalnost, nevtralnost, nepristranskost, neodvisnost, celovitost, prostovoljnost in humanost.

130 let Rk na Dolenjskem , župan, govor

Direktorica podjetja Adria Dom Marta Kelvišar je Območnemu združenju Rdečega križa Novo mesto podelila mobilno hiško, kot donacijo namenjeno letovanju socialno šibkih družin in posameznikov. 

130 let RK-adria

V kulturno-umetniškem delu programa so nastopili otroci vrtca Cepetavček iz Mirne Peči, recitatorka iz OŠ Frana Metelka Škocjan, učenke in učenci iz osnovnih šol Center, Drska, Šmihel, Brusnice, Dolenjske Toplice, Šmarjeta in Vavta vas. Program sta povezovala dijaka iz Gimnazije Novo mesto.

130 let Rk na Dolenjskem, direktorica, 2

130 let RK na Dolenjskem, skupna fotografija

nazaj