nm_Galerija_na_prostem7250818_klemenskopec.jpg

Navkljub slabemu vremenu slikali na prostem

datum: 28. 08. 2018

LKD Mavrica Novo mesto je letos priredilo že 11-sto zapored, letos prvič mednarodno galerijo na prostem. Sodelovalo je 40 slikarjev iz 6 držav (ITA , MAK , HR , BiH , IRAKA in SLO).

Tematika je bila Novo mesto v gibanju, kar obeležuje Štukljevo leto in časti celo leto Novo mesto. Pomen zdravega duha, ki ga je uteleševal naš someščan Leon Štukelj je vsak slikar na svoj način vnesel v lepoto Novega mesta, mu dodal barvo in ustvaril sliko, ki govori zgodbo zase.

Da je prireditev zelo dobro uspela, gre zahvala Mestni občini Novo mesto in KRKI d.,d., Novo mesto, ki sta bila pokrovitelja dogodka. Umetnike je na Loki obiskal podžupan Mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler in si ogledal novo ustvarjena slikarska dela.

Glasbena šola Lipičnik je poskrbela za izvrsten glasbeni vložek. Medijska šola je dogodek snemala in fotografirala za izdelavo kratkega promocijskega filma, najmlajši so uživali v poslikavi obrazov, nekateri otroci pa so se pridružili slikanju.

Gostišče Loka pa je ustvarjalcem velikodušno ponudilo prostor in vse potrebno, da so likovniki lahko nemoteno ustvarjali tudi v slabem vremenu.

nm_Galerija a prostem2_250818_klemen skopec

 

nazaj