vodilna slika

Sprejem dekanov

datum: 02. 10. 2015

Začetek študijskega leta obeležili z županovim sprejemom dekanov

V sredo, 30. septembra 2015, na zadnji dan študentskih počitnic, so se dekani visokošolskih zavodov, delujočih v Novem mestu – Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto, Fakultete za informacijske študije v Novem mestu, Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu, Fakultete za poslovne in upravne vede Novo mesto, Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani – dislocirane enote Novo mesto, Fakultete za tehnologije in sisteme Novo mesto, Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto, Visoke šole za upravljanje in poslovanje Novo mesto ter Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto, sestali z županom Mestne občine Novo mesto, z namenom obeležitve pričetka novega študijskega leta in izmenjave pobud, mnenj ter izkušenj iz preteklega leta.


Župan je ob tej priložnosti poudaril, da Občinska uprava MONM prepoznava in se zaveda vrednosti razvoja visokošolske sfere na nivoju celotne regije in da bo tudi v prihodnje delovala v vlogi podpornega okolja, ki jo bo poskušala čim uspešneje izpolnjevati. Izrazil je željo, da zavodi storijo korak naprej v smeri intenzivnejšega medsebojnega povezovanja, s ciljem pridobiti in zadržati čim večje število študentov, tako iz naše regije, kot tudi od drugod. Dekani so se strinjali, da je zaposljivost študentov in s tem implementacija njihovega dela v gospodarstvo ključni kazalec kakovosti, zato je k sodelovanju in povezovanju nujno potrebno pritegniti lokalno gospodarstvo. Izpostavili so vpetost v mednarodno okolje preko izmenjav študentov in pedagoškega osebja, ki prinaša mnoge pozitivne učinke, med drugim tudi promocijo Novega mesta in celotne regije.

 

Tako župan, kot tudi dekani so ob koncu srečanja vsem študentom zaželeli prijeten začetek študijskega leta 2015/2016 in uspešen študij.

 

nazaj