vodilna slika

FOTO: Novo mesto med najlepšimi

datum: 19. 10. 2010

Novomeški župan je gostil nagrajence projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna«.

Turistična zveza Slovenije že tradicionalno izvaja projekt »Moja dežela - lepa in gostoljubna«, v okviru katerega na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti tekmujejo slovenska mest in kraji. V tekmovanju sta letos sodelovali dobri dve tretjini slovenskih krajev, v panožnih tekmovanjih pa so se med drugim pomerili še srednje in osnovne šole ter vrtci, turistične kmetije, kampi, mladinska prenočišča in vojašnice. Kot posebna kategorija so bila tudi ocenjena mestno, vaško in trško jedro.

Novo mesto se že tradicionalno uvršča med najlepša slovenska mesta. Zadnja štiri leta se tako mesto situl uvršča med tri najlepša pri nas in tudi letos je Novo mesto drugo najlepše med večjimi slovenskimi mesti. Ob tem je bilo kot drugo najlepše razglašeno še novomeško mestno jedro. Laskave nazive so iz Mestne občine Novo mesto osvojili še Grm Novo mesto - Center biotehnike in turizma kot drugi najlepši med srednjimi šolami, Osnovna šola Drska kot tretja najlepša med mlajšimi osnovnimi šolami (zgrajenimi po letu 1980), priznanje pa je med velikimi vojašnicami prejela tudi Vojašnica Novo mesto.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je zato dopoldne gostil prejemnike letošnjih priznanj iz novomeške občine: direktorja Zavoda za turizem Novo mesto Iva Kuljaja in Markota Habjana iz Zavoda za turizem, direktorja Grma Novo mesto - Centra biotehnike in turizma Toneta Hrovata ter ravnateljico Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije Vido Hlebec, ravnateljico Osnovne šole Drska Nevenko Kulovec ter poveljnika Vojašnice Novo mesto majorja Marjana Povšiča.

Novomeški župan je med drugim čestital vem prejemnikom priznanj in izrazil zadovoljstvo, da so lepote Novega mesta vnovič prepoznali tudi na Turistični zvezi Slovenije. Župan Muhič je še poudaril, da priznanja v okviru projekta »Moja dežela - lepa in gostoljubna« kažejo na dobro opravljeno delo vseh, zato bi morali biti na doseženo ponosni vsi občani in občanke.

 

 

nazaj