vodilna slika

Potrdili novomeški proračun

datum: 05. 03. 2010

Občinski svet Mestne občine Novo mesto je včeraj potrdil letošnji proračun.

Novomeški občinski svetniki in svetnice so se včeraj sestali na 28. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto, na kateri so razpravljali o 16. točkah dnevnega reda.

Zagotovo najpomembnejša je bila obravnava predloga odloka o proračunu Mestne občine Novo mesto za leto 2010, o katerem so svetniki in svetnice razpravljali v drugi obravnavi in ga tudi potrdili. Novomeški proračun je tako letos težak okrog 53 milijonov evrov in je razvojno naravnan. V proračunu je namreč predvidenih 26 milijonov evrov investicijskih sredstev, od tega naj bi zagotovili okrog 40 odstotkov lastnih sredstev, več kot polovica pa je predvidena iz drugih virov.

Ob tem so v proračun vgrajene tudi številne varovalke - če določenih prilivov ne bo, potem bo ustavljeno tudi izvajanje investicije. Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je zato izrazil prepričanje, da je letošnji proračun realen. Prav tako je župan Muhič s sprejetjem proračuna zadovoljen, saj se tako lahko ali nadaljujejo in ali začnejo izvajati številne investicije.

Sicer so svetniki in svetnice včeraj med drugim sprejeli tudi poročila Nadzornega odbora Mestne občine Novo mesto, predlog sklepa o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve 2010 v Mestni občini Novo mesto ter dopolnjen osnutek odloga o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu Revoz, o katerem so razpravljali v prvi obravnavi.

Občinski svet Mestne občine Novo mesto je včeraj potrdil še Poslovni plan Komunalne Novo mesto ter predlog sklepov o podelitvi letošnjih občinskih priznanj in nagrad. Naziv častnega občana Mestne občine Novo mesto bo letos prejel redni član Evropske akademije znanosti in umetnosti prof. dr. Milček Komelj za vrhunski znanstveno-raziskovalni, domoznanski in pesniški opus, ki postavlja trajen spomenik novomeški in slovenski kulturi. Prejemnika nagrade Mestne občine Novo mesto bosta letos zdravnica Sonja Cimerman Steklasa in vodja Upravne enote Novo mesto Jože Preskar. Trdinovi nagradi za leto 2009 pa bosta šli v roke slikarju, fotografu in likovnemu pedagogu Marijanu Mazniku ter pisatelju in prevajalcu Damijanu Šinigoju.

proracun 2010 ZA NET.jpg

zupan mihic seja ZA NET.jpg

na seji proracun ZA NET.jpg

nazaj