Komemoracije ob dnevu spomina na mrtve

datum: 02. 11. 2009

Podžupani mestne občine Novo mesto, predstavniki novomeškega območnega odbora ZB NOB in krajevnih skupnosti so ob včerajšnjem dnevu spomina na mrtve na vseh treh novomeških pokopališčih položili vence.

Mestna občina Novo mesto je tudi letos skupaj z Območnim odborom ZB NOB Novo mesto ter krajevnimi skupnostmi Šmihel, Ločna-Mačkovec in Drska pripravila spominske slovesnosti ob dnevu spomina nam mrtve. Komemoracije so včeraj že tradicionalno potekale ne vseh treh novomeških pokopališčih.

Na spominskih slovesnostih so sodelovali podžupani Mestne občine Novo mesto, predstavniki novomeškega območnega odbora ZB NOB in krajevnih skupnosti, ki so na vseh treh mestnih pokopališčih tudi položili vence. Na pokopališču v Šmihelu je kot slavnostni govornik spregovoril novomeški podžupan Rafko Križman, v Ločni podžupan Igor Perhaj, v Srebrničah pa podžupan Ivan Grill.

Tako kot vsako leto je Mestna občina Novo mesto na komemoracijah pripravila tudi krajši kulturni program, v katerem so sodelovali Mestna godba Novo mesto, Moški pevski zbor PGD Šmihel ter recitatorja Gimnazije Novo mesto Glorija Meglič in Tilen Šerbec Turk.

komemoracija v locni 2009 lokalno si.jpg(foto:Lokalno.si)

dan mrtvih1 2009 2.JPG

dan mrtvih1 2009 1.JPG

 

 

 

nazaj