vodilna slika

Župan sprejel ministra za okolje in prostor Karla Erjavca

datum: 12. 05. 2009

Na delovnem srečanju sta se pogovarjala o okoljskih projektih MO NM.

ŽUPAN SPREJEL MINISTRA Karla ERJAVCA

Včeraj se je župan sestal z ministrom za okolje in prostor Karlom Erjavcem. Na delovnem srečanju sta se pogovarjala o okoljskih projektih, ki jih pripravlja Mestna občina Novo mesto. Izpostavila sta CeROD II, Centralno čistilno napravo, Izboljšavo vodovodnih sistemov, 3. razvojno os in Občinski prostorski načrt.

Projekt CeROD II je ocenjen na 24 milijonov evrov, polovico sredstev bo iz naslova evropskih razpisov, polovica pa državnih in občinskih. Po istem finančnem ključu bosta potekali rekonstrukcija in nadgradnja Centralne čistilne naprave, projekt je vreden 18 milijonov evrov. Predvidena vrednost projekta Izboljšave vodovodnih sistemov znaša 20 milijonov evrov.

Pomembna tema pogovora je bil tudi OPN, ki naj bi bil sprejet oziroma potrjen še letos. V okviru tega strateško pomembnega dokumentasta sta se župan in minister pogovarjala tudi o romskem naselju Žabjak. Minister je povedal, da je končna odločitev za to romsko naselje odvisna tudi od ministrstva za obrambo, na zemljišču katerega to nelegalno naselje leži.

Tudi dejavnosti v zvezi s tretjo razvojno osjo potekajo brez zapletov. Glavna bi bila vzhodna varianta, s prometnimi zankami pa naj bi določili tudi zahodno, saj je takšna rešitev najboljša tako v gospodarskem kot tudi prometnem smislu.

Kopija od DSC02953.JPG 

nazaj