vodilna slika

Po aprilskem praznovanju v Novem mestu 20-letnico prijateljstva obeležili tudi v nemškem Langenhagnu

datum: 16. 11. 2008

Župana Muhič in Fischer sta podpisala novo listino o sodelovanju.

Novo mesto in nemški Langenhagen letos praznujeta 20-letnico uspešnega sodelovanja, ki smo ga uradno sklenili 28. oktobra 1988. Prvi del praznovanja je na občinski praznik 7. aprila letos potekal v Novem mestu, ko je nastopil več kot 100-članski združeni pihalni orkester.

V petek, 14. novembra, pa se je praznovanje odvijalo še v Langenhagnu. Poleg številnih občank in občanov so se praznovanja udeležile tudi delegacije iz Novega mesta ter mest Glogau (Poljska), Southwark (Anglija), Joinville (Brazilija), Bijeljina (Bosna in Hercegovina), Stadl Paura (Avstrija) in Le Trait (Francija).
Na osrednji slovesnosti sta spregovorila župan Langenhagna Friedhelm Fischer in novomeški župan Alojzij Muhič ter ob tej priložnosti tudi podpisala listino o nadaljnjem sodelovanju mest in krepitvi prijateljstva. V kulturnem delu programa so poleg pihalnega orkestra Glasbene šole Langenhagen nastopili tudi mladi novomeški glasbeniki, učenci Glasbene šole Marjana Kozine.

V soboto, 16. novembra, se je novomeška delegacija udeležila še tradicionalnega martinovanja, ki ga za svoje člane vsako leto organizira Slovensko kulturno športno društvo Krka.

 

DSC 0130 za splet.jpg

 

Foto: Bojan Avbar

nazaj