vodilna slika

Srečanja župana s predsednikom občine Vršac

datum: 05. 06. 2008

Sogovornika sta govorila o možnostih sodelovanja predvsem v skupnih projektih.

Na rotovžu sta se danes popoldne srečala župan Alojzij Muhič in predsednik občine Vršac (Srbija) Jovica Zarkula. Na srečanju je sodeloval tudi nekdanji podžupan Miloš Dular, ki je med prvimi navezal stike z Vršcem.

 

Občini, ki sodelujeta od leta 2005, sta že podpisali splošen sporazum o sodelovanju predvsem na področju gospodarstva in podjetništva. Sodelovanje je doslej teklo zelo uspešno, saj sta si občini v mnogočem podobni. Predsednik Zarkula, ki skuša združiti Vršcu najbližje občine v napredno in »evropsko« regijo, je ob tej priložnosti izrazil željo, da bi z Novim mestom nastopali v skupnih evropskih projektih in da bi v najkrajšem času določili še konkretnejše možnosti sodelovanja. Župan mu je predstavil trenutno najbolj aktualne projekte mestne občine, ki jih financira EU in dodal, da tovrstno sodelovanje tudi Novemu mestu prinaša dodatne možnosti razvoja.

Sicer pa se je danes dopoldne Jovica Zarkula že mudil na Razvojnem centru Novo mesto, kjer so ga seznanili z izkušnjami pridobivanja evropskih sredstev ter oblikovanju pokrajin.

 


nazaj