vodilna slika

Župan sprejel ambasadorja miru

datum: 03. 05. 2008

Župan in Njegova Svetost sta ob reki Krki posadila drevo miru, lipo.

Župan Alojzij Muhič je danes sprejel svetovno znanega ambasadorja miru, avtorja Sistema Joga v vsakdanjem življenju, Njegovo Svetost Wishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwaranande.

 

Župan in Njegova Svetost, ki je Novo mesto obiskal že drugo leto zapored, sta pred uradnim sprejemom na rotovžu ob reki Krki zasadila drevo miru, lipo. Njegova Svetost je namreč pobudnik pogozdovanja okolja. V sklopu te iniciative sta bili v Sloveniji posajeni drevesi miru v Ljubljani in Kranju, v Indiji pa že prek 50.000 dreves.

 

Na uradnem sprejemu je župan spregovoril o naporih Mestne občine Novo mesto za čistejše in bolj zdravo okolje. Povedal je, da so v teku številni projekti (izgradnja centralne čistilne naprave, CeROD – 2. faza, …), ki jih je finančno že podprla Evropska unija ter bodo pripomogli k še višji kakovosti življenja na tem območju.

 

Njegova Svetost je ocenil, da je okolje v Novem mestu še vedno zadosti čisto, a ga je potrebno takega tudi ohraniti. Županu je zaželel veliko spoštovanja do okolja, zdravega načina življenja ter harmonije v vsakdanjem življenju.

 

DSC02364 za splet.jpg

nazaj