vodilna slika

Župan sprejel Igorja Pateta

datum: 04. 02. 2008

Igor Pate je državni prvak v oranju z obračalnim plugom.

Župan Alojzij Muhič je danes popoldne sprejel Igorja Pateta, državnega prvaka v kategoriji obračalnega pluga, rednega udeleženca svetovnih tekmovanj ter člana slovenske ekipe oračev, ene izmed deset najboljših ekip na svetu. Na lanskoletnem tekmovanju na Irskem, že 53. po vrsti, je Igor Pate v svoji kategoriji zasedel 18. mesto.

 

Igor Pate se je županu in Mestni občini Novo mesto zahvalili za posluh za to področje kmetijstva ter povedal, da se bo prihodnje leto ekipa predstavila v sosednji Avstriji, medtem ko bo Slovenija v Moravskih Toplicah gostila svetovno prvenstvo v letu 2009.

Župan je z zanimanjem prisluhnil predstavitvi kriterijev ocenjevanja oranja. Pri tem je Igor Pate izpostavili predvsem pomen ravnih brazd brez lukenj in rastlinskih ostankov, vhode in zapiranje brazd ter njihovo enako debelino in globino.

Sogovornika sta se strinjala, da udeležba na svetovnem tekmovanju oračev prispeva k promociji Slovenije in slovenskega kmetijstva ter k prenosu novih spoznanj s področja oranja v Slovenijo, kar vse pripomore k izboljšanju kvalitete oranja.

 

 


nazaj