vodilna slika

Virtuozna predstava Schyzme

datum: 17. 01. 2008

Danes smo bili v Kulturnem centru Janeza Trdina priča drugi odrski postavitvi Resonanca uspeha gledališke predstavitve rosno mlade skupine Sshyzma...

Danes smo bili v Kulturnem centru Janeza Trdina priča drugi odrski postavitvi Resonanca uspeha gledališke predstavitve rosno mlade skupine Sshyzma pod režiserskim vodstvom 18-letnega Davida Petrovića. Slednji se je znašel v trojni vlogi scenarista, režiserja in idejnega avtorja. V nabito polni dvorani dijakov Gimnazije Novo mesto in Srednje ekonomske šole smo doživeli vrhunsko predstavo mladih igralk (Ana Kužnik, Sara Atanaskovič, Teja Maksl, Aleksandra Atanaskovič in Nina Pugelj), ki so demonstrirale vse razkošje fantastičnega igralskega talenta. Najbrž nikogar v dvorani ne bo presenetilo, če se bo že jutri katera od njih znašla v pomembni vlogi kakšnega »velikega« gledališča ali filma.
Petrovič je predstavo, s katero se je dotaknil univerzalnih tem kot so: religija, egipčanska pisava, vesolje in komercializacija, kompiliral s presunljivimi kadri videofilma komaj 14-letnega Jana Marolta. Predstavo mlade amaterske novomeške skupine je poleg opazne koreografije in kostumografije zaznamoval izviren in estetsko virtuozen make up Mance Prah in Aeona Mastersona. Schyzma je s to predstavo postavila nov kamenček v mozaik bogate dolenjske gledališke tradicije.

nazaj