vodilna slika

Župan sprejel svetovno prvakinjo v taekwondoju Sabino Šehič

datum: 11. 06. 2007

Novo mesto je ponosno na vrhunske dosežke dolenjskih športnikov.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes dopoldne sprejel Novomeščanko Sabino Šehič, ki je na svetovnem prvenstvu v taekwondoju v kanadskem Quebecu osvojila naslov članske svetovne prvakinje v kategoriji nad 70 kg.

V Quebecu v Kanadi je v začetku junija potekalo 15. člansko in 9. mladinsko svetovno prvenstvo verzije ITF, na katerem je nastopalo kar 875 tekmovalcev iz 65 držav. Slovenijo je zastopala 17-članska reprezentanca, ki je nastopila zelo uspešno in utrdila svoj položaj med velesilami v borilnih športih. Reprezentanca se je v Slovenijo vrnila s sedmimi kolajnami, tremi zlatimi in štirimi srebrnimi.

Šehičeva je povedala, da si je naslova zelo želela in da ji je do naslova svetovne prvakinje pomagala predvsem učinkovita taktika. Šehičeva je na poti do svetovne prvakinje najprej premagala švedsko tekmovalko Petro Dydiszko, nato še finsko tekmovalko, v polfinalu je uspešno premagala tekmovalko iz Poljske, v finalu pa je nazadnje zmagala še v boju s Škotinjo. Klub naslovu svetovne prvakinje je naslednji cilj čim boljša uvrstitev na svetovnem prvenstvu v kickboxingu, sicer njeni prvi disciplini, ki bo konec septembra v Beogradu. Želi pa se tudi udeležiti olimpijskih iger, če bo ta šport le postal olimpijska disciplina.

Župan je povedal, da je Novo mesto ponosno na vsak vrhunski dosežek še zlasti v svetovnem merilu. Dodal je, da si bo kot župan prizadeval k še boljšim in primernejšim pogojem dela v perspektivnih disciplinah. Veseli pa ga tudi dejstvo, da so svetovni uspehi poučni zgledi mladim, ki s športom šele začenjajo.

 

DSC01154-za%20splet.jpg

 

Kabinet župana

Mestna občina Novo mesto

nazaj