vodilna slika

Teden kultur: Día Hispánico

dne 13. 06. 2018, 19:00

Lokacija: LokalPatriot, Glavni trg 11, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

Za vse ljubitelje bogate in pisane hispanske glasbene, plesne ter kulinarične tradicije, se 13. 6. 2018 obeta dogodek Día Hispánico.

Spored:
19:00 – 20:30 Tečaj osnovnih salsa korakov in SalSonovo preplesavanje
20:30 – 22:00 Koncert kubanske glasbe: Trio Tradicionales
19:00 – 23:00 Kulinarični program
————————————————————

Plesno društvo SalSon:

Misija plesnega društva SalSon je širjenje Salse kot glasbeno-plesne zvrsti, katere predhodnik je kubanski Son. Salsa je temperamenten, vroč in dinamičen ples, ki se že od svojih začetkov sproti razvija in spreminja ter se v različnih okoljih navzema lokalnih plesnih navad in tu in tam vključuje elemente drugih plesov. Nastala je v 60-tih letih prejšnjega stoletja v latino četrtih New Yorka, ko so kubanski priseljenci tradicionalne kubanske ritme začeli mešati z elementi ameriške urbane glasbe kot sta jazz in soul. Salsa praktično ne pozna starostnih omejitev, saj jo plešejo vsi. Ni pomemben jezik, ki ga ljudje govorijo, saj se sporazumevajo z govorico telesa.

Trio Tradicionales:

Trio Tradicionales se posveča interpretiranju kubanske glasbene tradicije. Pevec Leo prihaja iz Havane na Kubi, ob strani pa mu stojita dva lokalna glasbenika. Glasbene zvrsti kot so son montuno, cha cha, guajira, cumbia in bolero izvajajo s pomočjo kitare, maracas, bongo bobnov in cowbell-a, posebej pa se posvečajo tudi troglasnemu petju, ki daje izvedbi izrazito poln zvok.

Leo Salazar – kitara, vokal
Jure Čehovin – maracas, vokal
Andrej Tomazin – bongó bobni, cowbell, vokal

Kulinarični program:

Za kulinarično popotovanje bodo poskrbele priseljenke iz Španije, Ekvadorja, Kolumbije, Dominikanske republike in Venezuele. Jedi bodo tako nedvomno avtentične in nadvse okusne.

Vabljeni, vstopnine ni!

nazaj