TK_FB_EVENT_COVER_2022.jpg

DUŠAN VESIĆ O BIJELOM DUGMETU IN EKATARINI VELIKI - FESTIVAL TEDEN KULTUR 2022 - DOGODEK ODPOVEDAN

dne 07. 06. 2022, 20:00

Lokacija: Galerija Simulaker

DOGODEK JE ODPOVEDAN ZARADI BOLEZNI!

Hvala za razumevanje!

za odrasle

pogovor in projekcija filma
DUŠAN VESIĆ O BIJELOM DUGMETU IN EKATARINI VELIKI
20.00 | Galerija Simulaker

Večer za sladokusce dobre stare jugoslovanske muzike! Legendarni srbski glasbeni novinar in režiser Dušan Vesić je prava enciklopedija razvoja glasbe na Balkanu. Z njim se bomo sprehodili v zgodovino glasbenih skupin Bijelo dugme in Ekatarina Velika.

Vstopnine ni.

Vljudno vabljeni!

TEDEN KULTUR

ŽUR VSEH KULTUR

 www.tedenkultur.com


Ostali program Festivala Teden kultur 2022

Za otroke:

sreda, 8. 6.

gledališka predstava
SUPER, DA SMO RAZLIČNI!
18.00 | Glavni trg (v primeru dežja: Galerija Simulaker)

Svet je postal velika vas. Je mogoče, da so narodi, kulture in vere med sabo prepleteni? Seveda je! Ljudje smo sicer različni – lahko si bel, črn, velik, majhen, debel, suh, od tu ali tam. A prav zaradi tega je življenje bogato, poučno in tudi zabavno – če se spoštujemo.

četrtek, 9. 6.

plesno-glasbena predstava
AFRIKA JE V MENI
18.00 | Glavni trg (v primeru dežja: Galerija Simulaker)

Enajstletni Ruben Gombač je narisal odštekan strip – kar na svoje telo! Z njegovo pomočjo se sprašuje o tem, kje v njem se skriva Afrika. Vrhunska pripovedovalka Ana Duša v to vplete še zgodbico o slonu, vse to pa na tolkalih spremlja eden najboljši tolkalcev pri nas Blaž Celarec.

petek, 10. 6.

Otroški meni
'ŽUL VSEH KULTUL'
17.00–20.00 | Glavni trg (v primeru dežja: Supernova Novo mesto – nekdanja Qlandia)   

Naj vaše otroke prevzamejo ritmi salse, zumbe in kóla! Naj se v petkovem čarobnem popoldnevu spremenijo v Batmana, lisičko ali princeso. Za vse to bosta poskrbela mini plesni tečaj in poslikava obraza, za ostale čarovnije pa bodo tu še ustvarjalna delavnica, doživetja na stojnicah in, seveda, kup sladkarij.

 

Za odrasle:

torek, 7. 6.

avtobiografsko gledališče
ENOSMERNA VOZOVNICA
19.00 | atrij Knjižnice Mirana Jarca

Na letališču se sreča pet ljudi. Vsak prihaja iz svojega sveta, vsak s svojo potovalko izkušenj. Lejla. Daniela. Denis. Amra. Nikola. Še nikoli se niso videli, a pred njimi je skupno potovanje. Drug drugemu so poslušalci, gledalci in sopotniki, hkrati pa tudi delci spominov, izkušenj, sanj, bolečin in doživetij, ki so jih usodno zaznamovale. Predstava, ki naježi kožo.

sreda, 8. 6.

koncert
GOMBAČ / RAON
20.00 | Glavni trg (v primeru dežja: Galerija Simulaker)

Multiinštrumentalist Boštjan Gombač igra klarinet, piščali, saksofon, klavir in še mnogo drugega. V Sloveniji živeči portugalski harfist Eduardo Raon pa harfo, kitaro, klavir … Zveni kot tekmovanje talentov? Pa ni. Je ekstravagantno improvizirano popotovanje po slovenskih in portugalskih sozvočjih.

četrtek, 9. 6.

koncert
DUO ARITMIJA & JELENA SORO
20.00 | Glavni trg (v primeru dežja: Galerija Simulaker)

Vrhunska avtorska mešanica rocka, jazza, flamenka in balkanske ljudske glasbe v world music stilu. Ob igranju lihih 'nepravilnih' ritmov, po katerih kitarski dvojec nosi ime Aritmija, osupnejo tudi oči. Gostja Jelena Soro pa poskrbi za pridih sevdaha.

petek, 10. 6.

kulturinarika
ŽUR VSEH KULTUR
FT. ŠTRAS, BORT ROSS & VIKTORIJA HAJDUK
17.00–21.00 | Glavni trg (v primeru dežja: Supernova Novo mesto – nekdanja Qlandia)

Kuhinje sveta, koncerti, animacija, ples in odštekan dolenjski YT-kanal Vamo tamo v živo! Na pisanem zaključku žura vseh kultur pa še poslastica: prvi glas zasedbe Mrfy Gregor Strasbergar bo združil glas s slovensko-ukrajinsko pevko Viktorijo Hajduk, pridružil pa se jima bo še Bort Ross v svojevrstnem poklonu Ukrajini.

 

Spremljevalni program – petek, 10.6.2022

ŽIVA KNJIŽNICA
atrij Hiše kulinarike, Glavni trg (v primeru dežja: banketna dvorana Hiše kulinarike)
9.00–12.00: rezervirano za šole
12.00–12.30: odprto za javnost

Živa knjižnica je podobna običajni knjižnici, le da so 'knjige' v njej ljudje z (ne)navadnimi usodami. Za 30-minutni klepet si lahko 'izposodite' geja, kristjana, teologa, osebo, ki dela z odvisniki, begunca iz Sirije, … in preverite, kaj drži in kaj ne.

 

Vljudno vabljeni!

Organizator: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto
Partnerji: Mestna občina Novo mesto, Krka, d.d., Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Ministrstvo za kulturo, Zavod Boter, Supernova Novo mesto, LokalPatriot