vodilna slika

Predstavitev tačk

dne 05. 06. 2019, 10:00

Lokacija: RIC Novo mesto

Psi so zvesti, nenadomestljivi družabniki. Vse več strokovnega osebja v bolnišnicah, zavodih, domovih za starejše, šolah in vrtcih priznava, da lahko psi odločilno pripomorejo k napredku posameznikov. Ker so spretni motivatorji, so psi dobrodošli pri delu z otroki s posebnimi potrebami, s posamezniki po poškodbah, z onkološkimi bolniki, z oslabelimi, s pacienti z nevrološkimi in degenerativnimi obolenji. Psi razveseljujejo in opogumljajo, uspešno premostijo zadrege ob človeški zadržanosti in odločilno pripomorejo k sproščenemu delovnemu vzdušju. Posameznike ali skupino spodbujajo k aktivnemu sodelovanju, zato so odlični sopotniki tudi mladim in otrokom v vrtcih in šolah z rednim programom.
V slovenskem prostoru je povpraševanje po obiskih terapevtskih parov Društva Tačke pomagačke vse večje, zato obiskujejo zelo različne ustanove.
Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke bo ob sodelovanji z vodniki-pripravniki predstavila ga. Marinka Srebrnjak. Spoznali se bomo s terapevtskimi psi, njihovim usposabljanjem ter samim društvom, ki ima status humanitarne organizacije in društva, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva.

nazaj