Gruppenfoto.jpg

Zaključno mednarodno srečanje v okviru projekta Townlab_MEET

datum: 22. 09. 2020

Preko platforme ZOOM bo 23. in 24. septembra potekalo zaključno mednarodno srečanje partnerjev v okviru projekta Townlab_MEET, v katerem sodeluje kot partner tudi Mestna občina Novo mesto.

Namen projekta Townlab_MEET je vzpostaviti mrežo malih in srednjih občin s skupnim izhodiščem obravnavati migracije kot priložnosti za razvoj občin. Občine se povezujejo z namenom medsebojne izmenjave dobrih integracijskih praks, izmenjave strokovnjakov, ki delujejo na področju migracij, in razvijanja skupnih standardov za vzpostavljanje uspešnejših mehanizmov integracije ter vključevanja migrantov. Pri projektu sodelujejo partnerji iz Italije (Chiesanuova, Torino, Quincinetto), Nemčije (Speyer), Slovenije (Mestna občina Novo mesto), Francije (Marnaz), Srbije (Subotica) in Bolgarije (Kostinbrod).

Srečanje je namenjeno predstavitvi dobrih praks na področju integracije migrantov, medkulturnega dialoga, migrantskih politik na mednarodni in nacionalni ravni ter predstavitvi vključevanja migrantov in beguncev v lokalno okolje in šolstvo. V sklopu srečanja se bodo sodelujoči predstavili in razpravljali o projektih, lokalnih in mednarodnih dialogih ter načelih prava Evropske unije o migracijah in azilu. Na srečanju bodo sodelovali Dr. Marina Lukšič Hacin - predstojnica inštituta, znanstvena svetnica ZRC SAZU, Izredni profesor dr. Jure Gombač - višji znanstveni sodelavec ZRC SAZU, Kristina Cigler - Generalna sekretarka DRPDNM, Mitja Bukovec - DRPDNM, Cinzia Zugolaro, vodja projekta Townlab_MEET, Pirvanni Trucano - Občina Chiesanuova, Annalisa Fontana - občina Chiesanuova, Pirvanni Trucano - občina Chiesanuova.

Projekt je sofinanciran iz programa Evropske unije »Evropa za državljane«.

LOGO-TOWNLAB_MEET-HD

Logo_SFERALAB_PNG

Townlab_MEET_COVER

Povezane novice

23. junij

Mednarodna konferenca evropskega projekta Townlab_MEET

Med 19. in 21. junijem je potekalo virtualno mednarodno srečanje partnerjev v okviru evropskega projekta Townlab_MEET, pri katerem sodelujemo tudi predstavniki Mestne občine Novo mesto.

več >

03. oktober

Tretje mednarodno srečanje v okviru projekta Townlab_MEET

V občini Quincinetto, blizu italijanskega Torina je 28. in 29. septembra potekalo mednarodno srečanje partnerjev v okviru evropskega projekta Townlab_MEET, na katerem je sodelovala tudi Mestna občina...

več >

29. oktober
 Prvo srečanje partnerjev projekta Townlab_MEET

Prvo srečanje partnerjev projekta Townlab_MEET

V občini Chiesanuova v italijanskem Torinu je od 24. do 25. oktobra potekalo srečanje partnerjev v okviru projekta Townlab_MEET, na katerem je sodelovala tudi predstavnica Mestne občine Novo mesto.

več >

nazaj