BPu-eb9027.jpg

Župan učencem čestital ob prvem šolskem dnevu

datum: 01. 09. 2020

Župan Gregor Macedoni je pozdravil šolarje in jim zaželel uspešen začetek novega šolskega leta. Med tem, ko je prejšnja leta osebno nagovoril učence osnovnih šol v Mestni občini Novo mesto, je letos zaradi razmer voščil le prek video sporočila. Še posebej je čestital 465 učencem, ki so danes prvič prestopili prag osnovne šole.

Ob tej priložnosti je župan povedal: 

"Drage šolarke in šolarji,

želim vam uspešen začetek novega šolskega leta! Naj bodo srčnost, dobra volja in želja po znanju ključna vodila v novem šolskem letu, naj bodo vaši dnevi nasmejani.

Izberite si področje, ki vas najbolj zanima, raziskujte, urite svoje sposobnosti, ne odnehajte za vsako ceno. Pred stotimi leti so mladi neustrašni fantje ustanovili gibanje novomeška pomlad in poskrbeli, da se še danes govori o njih. Letošnje leto smo tako posvetili 100. obletnici novomeške pomladi, s katero želimo proslaviti vse talente tistega časa, ki so pomembno vplivali na umetnost in kulturo. Zapomnite si, v vsakem izmed vas je talent, na vas pa je, da ga odkrijete in negujete.

Posebne čestitke tudi 465 šolarjem, ki bodo letos prvič zakorakali v osnovno šolo. Želim vam predvsem lahkoten korak in prijetne trenutke v družbi novih sošolcev.

Ves svet je pred vami, zato le pogumno novim dogodivščinam naproti.

Srečno!"

 

Posnetek voščila najdete na povezavi in na Youtube kanalu Mestne občine Novo mesto.

 

 

 

 

nazaj