Evropski_teden_mobilnosti_3.jpg

V akciji Varno v šolo sodeluje tudi medobčinsko redarstvo

datum: 31. 08. 2020

Varnost otrok v prometu je zelo pomembna tema, ne le septembra, ko se začenja šola, temveč vse leto. Kljub temu pa v začetku šolskega leta tej temi namenjamo večjo pozornost, zlasti ob dejstvu, da so otroci po daljših počitnicah še vedno razigrani. Tudi v letošnjem šolskem letu bo v posameznih akcijah, tudi na začetku šolskega leta, sodelovalo medobčinsko redarstvo. Aktivnosti bodo predvsem preventivno usmerjene, tako bodo redarji opozarjali voznike na pripenjanje vseh potnikov v vozilu z varnostnim pasom, da se ne uporablja mobilni telefon med vožnjo ter na upoštevanje vseh ostalih cestno-prometnih pravil. Redarji bodo v okolici šol tudi izvajali merjenje hitrosti.

Vse voznike v prometu prosimo, da so pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivosti in da temu prilagodijo tudi način svoje vožnje ter spoštujejo prometno signalizacijo v okolici šol. 

Vsem prvošolčkom, njihovim staršem in seveda tudi preostalim udeležencem v cestnem prometu želimo srečno in varno pot v šolo, voznike pa še posebej opozarjamo na previdnost in strpnost v prometu. Najboljša vzgoja je naš lasten zgled!

vv

nazaj