cat-4611189_1920.jpg

Sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk – odgovorno lastništvo živali

datum: 24. 08. 2020

Letos ponovno spodbujamo k odgovornemu lastništvu živali, zato smo pripravili projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. V ta namen bodo od 1. septembra 2020 dalje na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije mačk. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 20 evrov prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom občine. Unovčijo pa jih lahko v vseh treh veterinarskih ambulantah, ki delujejo v Mestni občini Novo mesto.

Na MoNM želimo s projektom poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali zmanjšati tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom.

Na eno gospodinjstvo pripadata dve storitvi. Akcija sterilizacije in kastracije lastniških mačk traja do 10. novembra 2020 oz. do porabe razpoložljivih sredstev. Občina sicer vse leto skrbi tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča.

Več o projektu najdete tudi v spodnji predstavitvi. 

sofinanciranje sterilizacije in kastracije mack.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nazaj