DSC_6228.jpg

Ob arheoloških delih popolna zapora odseka Rozmanove ulice

datum: 21. 08. 2020

V torek, 25. avgusta 2020, se bodo ob 10. uri v sklopu nadaljnje prenove mestnega jedra začela arheološka dela na Rozmanovi ulici na odseku od križišča Rozmanove ulice s Kastelčevo ulico do križišča Rozmanove ulice z Vrhovčevo ulico. Posledično bo začasno spremenjen prometni režim in postavljena popolna zapora odseka. V času izvajanja del bo dostop na Glavni trg omogočen preko Florjanovega trga, izvoz iz mestnega jedra pa bo možen preko Kastelčeve ulice (v nasprotni smeri kot sicer) in Florjanovega trga, prehod za pešce pa bo omogočen tudi po Rozmanovi ulici. Dela bodo trajala do predvidoma sredine oktobra 2020, nakar bodo z arheološkimi raziskavami nadaljevali na Vrhovčevi ulici.

Na Rozmanovi ulici, Kastelčevi ulici, v začetku Vrhovčeve ulice in na Prešernovem trgu so bila v marcu izvedena arheološka sondiranja, na podlagi katerih so zastavljena arheološka izkopavanja na Rozmanovi ulici, kjer bo stekla prva faza arheoloških izkopavanj, ter na Vrhovčevi ulici, kjer bodo z arheološkimi raziskavami nadaljevali predvidoma v drugi polovici oktobra 2020.

Ocenjena vrednost nadaljnje prenove mestnega jedra, vključno z arheološkimi izkopavanji, znaša skoraj 2,7 milijona evrov, od tega imamo odobreno evropsko sofinanciranje v višini 2,1 milijona evrov.

Zapora RU

nazaj