kcjt.jpg

Dnevi glasbe in smeha v Novem mestu

datum: 19. 08. 2020

Zavod Novo mesto v Kulturnem centru Janeza Trdine nadaljuje s kulturno produkcijo v skladu z navodili NIJZ. Za kulturno lačne pripravlja Dneve glasbe in smeha, ki se bodo zvrstili v tednu od torka, 25. do četrtka, 27. avgusta. Namenjeni so otrokom, mladostnikom in odraslim, vsebine pa nagovarjajo tiste, ki so željni druženja, glasbe, smeha, razvedrila in zgodb. Poskrbljeno bo za razdaljo med udeleženci in ostale varnostne ukrepe, obiskovalce pa se naproša, da jih upoštevajo in v avlo in dvorano vstopajo z maskami.

Kot prvo bodo gostili skupino Bakalina Velika, ki prihaja iz tolminskih koncev. V svoj repertoar, zaznamovan s čadrsko govorico, vključuje tudi družbenokritična sporočila. Gostja večera bo Bogdana Herman, pevka in raziskovalka že pozabljenih ljudskih pesmi. Drugi dan je najprej namenjen otrokom in vsem, ki se še niste odrekli otroku v sebi, saj v goste prihaja Damjana Golavšek s toplo glasbeno pravljico Mojca Pokrajculja. Zvečer bo Tadej Toš s pravim, toplim, osvobajajočim, zdravim smehom, ki je poleg vsega še hudo nalezljiv in povezovalen, poskrbel za razteg smejalnih mišic in kravžljanje sivih celic. Na zadnjem koncertu, ko bo na odru Jure Pukl z mednarodno glasbeno zasedbo, boste prišli na svoj račun ljubitelji džezovske glasbe. Puklove avtorske kompozicije so drzne, sodobne, melodično kreativne in ritmično pestre, s srcem pa se posveča moderni interpretaciji džezovske glasbe. Že v ponedeljek, 24. 8., ob 19.00, pa vabimo pred KCJT na promenadni koncert Mestne godbe Novo mesto. Glasbeniki bodo pot nadaljevali do Loke in ob Krki do Glavnega trga, od koder se bodo v ritmu koračnice vrnili pred KCJT. 
 
Vabimo vas, da skupaj podpremo avtorje, izvajalce in dogodke "v živo". Vstopnice so v prodaji, obiskovalci jih lahko kupijo prek spleta oz. na blagajni KCJT vsak delovni dan med 10.  in 13. uro. Število vstopnic je zaradi znanih razlogov (zelo) omejeno. 

kcjt 2

nazaj