DSC00727.jpg

Moški rokometni klub KRKA na mednarodnem turnirju pometel s konkurenco

datum: 18. 08. 2020

Na tradicionalnem mednarodnem rokometnem turnirju, ki se je od 13. do 15. avgusta odvijal na sveže prenovljenem parketu Športne dvorane Marof, je pod trenerjem Romanom Zarabcem slavila ekipa moškega rokometnega kluba KRKA Novo mesto. Konkurenco v turnirju KRKA 2020 sta jim predstavljala klub RK Trimo Trebnje in avstrijski rokometni klub SC Ferlach.

Tridnevni turnir v organizaciji prvoligaša MRK KRKA Novo mesto je zaradi ohranjanja zdravja sodelujočih tokrat potekal za zaprtimi vrati Športne dvorane Marof, na njem pa so se kot najboljši izkazali igralci MRK KRKA, sledili so jim igralci lani tretjeuvrščenega prvoligaša RK Trimo Trebnje, tretje mesto je zasedla ekipa SC Ferlach, četrtouvrščena v avstrijski 1. ligi.

Ob uspehu ekipe, ki nadaljuje s pripravami na novo sezono, ki se začenja 5. septembra, je trener MRK KRKA, Roman Zarabec, povedal, »sem vesel, da je turnir pokazal nekaj pozitivnih stvari, predvsem mentalno, da so fantje zaupali vase, po drugi strani pa so tudi rezervisti dokazali, da na njih lahko še kako računamo. Imamo sicer nekaj poškodb, saj smo danes igrali brez dveh pomembnih členov v obrambi in napadu. So pa drugi pokazali svojo zrelost. Želim si, da fantje skupaj rastejo, da zaupajo v svoje sposobnosti. Naredili bomo vse, da bodo še naprej dobro vadili«.

Rezultati tekem:

MRK KRKA – RK Trimo Trebnje 28:21 (17:11)

RK Trimo Trebnje- SC Ferlach 35:31 (17:15)

MRK KRKA – SC Ferlach 31:23 (16:14)

Krka 2020

DSC01202

DSC01370

Fotografije: MRK KRKA

nazaj