LenartLuksic-18.jpg

Burić in Hladnik Milharčič občinstvo zabavala z živahno debato

datum: 05. 08. 2020

Na včerajšnjem Novomeškem poletnem večeru je pogovor potekal med pesnikom in pisateljem Ahmedom Burićem ter novinarjem Ervinom Hladnikom Milharčičem. V debati, ki je segala tako v čas vojne preteklosti kot tudi negotove sedanjosti, sta spregovorila o Burićevem romanu Ti je smešno, da mi je ime Donald?, drzno pa sta se dotaknila tudi perečih aktualnih tem.

Sogovornika sta na gradu Grm predstavila roman osrednjega gosta, Ahmeda Burića, ki je ustaljen in zaželen gost novomeškega občinstva. Ervin Hladnik Milharčič je pisateljevo delo, v katerem protagonist Donald živi v povojnem Sarajevu in kljub življenjskim oviram ohrani svojo sočutnost, prepoznal kot enega izmed najlepših protivojnih romanov, oba pa sta v vrh tovrstne literature uvrstila roman Dobri vojak Švejk. Kot je zapisala Jedrt Jež Furlan, je bila debata predvsem 'odlična, zabavna in informativna ura zgodovine in resnice današnjega sveta'.

V četrtek, 6. 8., bo ob 20. uri gost naslednjega dogodka Novomeških poletnih večerov na gradu Grm Andrej Blatnik, pisatelj, ki je letos pri Založbi Goga objavil roman Luknje. Z njim se bo pogovarjal Luka Piletič. V soboto, 8. 8., bo ob 10. uri na Glavnem trgu 6 tudi prva predstava za otroke, Zrcalce. Na dogodka se je potrebno predhodno prijaviti preko obrazca na spletni strani Založbe Goga.

Novomeški poletni večer: Ahmed Burić in Ervin Hladnik Milharčič

Novomeški poletni večer: Ahmed Burić in Ervin Hladnik Milharčič

Novomeški poletni večer: Ahmed Burić in Ervin Hladnik Milharčič

 

Fotografija: Lenart Lukšič

nazaj