Radio_1.jpg

Novomeški župan za dober namen kolesaril po Novem mestu

datum: 16. 06. 2020

Radijski voditelj Miha Deželak je v okviru humanitarne akcije včeraj popoldne v spremstvu župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija prikolesaril pred novomeško mestno hišo. Izkupiček dobrodelne akcije, ki sicer traja že od prejšnjega petka, bo namenjen otrokom iz socialno šibkih družin za namen poletnega letovanja otrok na morju.

Akcija, poimenovana Deželak Junak, se odvija že šesto leto, tokrat njen glavni akter za dober namen kolesari po slovenskih mestih in podeželju, na poti pa se mu lahko s kolesom, z navijanjem ali prispevkom za dobrodelno akcijo pridruži čisto vsak.

Včeraj je Deželak obiskal tudi Dolenjsko in Belo Krajino, na zadnjem delu poti pa se mu je na kolesu pridružil tudi novomeški župan Gregor Macedoni. »Super akcija, prijetno vzdušje. Sicer smo bili nekoliko mokri, predvsem pa šteje dober namen. V tem primeru smo akcijo podprli tako s simbolnim zneskom kot tudi s prisotnostjo župana«, je včerajšnje sodelovanje v dobrodelni akciji komentiral župan Gregor Macedoni, ki je z Miho dobro uro kolesaril po Novem mestu in pozdravljal mimoidoče. Peljala sta se mimo vseh novomeških osnovnih šol in pot sklenila okoli 18. ure na Glavnem trgu pred Rotovžem, kjer je sledil sprejem.

Radio 1_2

nazaj