_DSC0343.JPG

V Štukljevem letu gimnastična oprema za osnovne šole

datum: 17. 09. 2018

Na Osnovni šoli Center v Novem mestu je danes v sklopu Štukljevega leta 2018 potekala slavnostna primopredaja nove gimnastične opreme, ki smo jo na Mestni občini Novo mesto v sodelovanju z organizatorjem projekta Zavodom Novo mesto in partnerji iz gospodarstva zagotovili za vse novomeške osnovne šole.

V Novem mestu v čast 120. obletnice rojstva olimpionika Leona Štuklja poteka projekt Štukljevo leto, ki ga skozi vse leto zaznamujejo številni tematsko obarvani dogodki in prireditve. Na Mestni občini Novo mesto pri tem še naprej gradimo uspešno zgodbo sodelovanja z nosilci lokalnega in nacionalnega gospodarstva, ki smo je začeli z obeleževanjem 650. obletnice mesta in nadaljevali z Jantarnim letom. S pomočjo podpornikov (Krka, d. d., Adria mobil, d. o. o., Revoz, d. d., Skupina TPV, d. o. o., Zavarovalnica Sava, d. d., Telekom Slovenije, d. d., Petrol, d. d. in BTC, d. d.) smo uspešno zagotovili dodatnih sto tisoč evrov za izvedbo Štukljevega leta. Četrtina teh sredstev je bila namenjenih zamenjavi dotrajane gimnastične opreme na vseh devetih novomeških osnovnih šolah. Nove blazine, bradlje, gredi in ostala oprema so tako kot zapuščina Štukljevega leta že na voljo mladim šolarjem.

Govor župana Gregorja Macedonija na slavnostni primopredaji nove gimnastične opreme

Kot je povedal župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, je gimnastična oprema namenjena zagotavljanju kakovostne športne vzgoje, saj je gibanje ena najpomembnejših vrednot, ki jih je treba razvijati v najmlajših letih. »Z donacijo gimnastične opreme bo zapuščina Štukljevega leta služila novim rodovom Novomeščanov, ki bodo še naprej udejanjali moto letošnjega leta: zdrav duh v Novem mestu,« je še dodal in obenem napovedal tudi osrednjo prireditev Štukljevega leta. Ta bo potekala 12. novembra, predvidoma v novem mednarodnem vadbenem centru za atletiko, kolesarstvo in triatlon v Novem mestu (velodrom v Češči vasi).

Nova športna oprema

otroci pri gimnastičnih aktivnostih

nazaj