za___lanek_MONM__002_.jpg

Začetek projekta SMUG EU – »Majhne občine proti evroskepticizmu«

datum: 20. 10. 2017

Mestna občina Novo mesto in Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto sta začela z aktivnostmi v okviru dvoletnega mednarodnega projekta SMUG EU – »Majhne občine proti evroskepticizmu«, v sklopu katerega se bo odvilo pet mednarodnih in več lokalnih dogodkov v 13 mestih iz devetih držav.

Glavna cilja projekta, ki je financiran s strani Evropske unije, program Evropa za državljane, sta temeljit premislek in razprava o evroskepticizmu. Udeleženci bodo lahko odkrito predstavili svoje dvome o EU in njeni prihodnosti. Mladi bodo predstavili primere dobrih praks in orisali dobre strani evropskih politik in njene glavne dosežke. Zaključki bodo povzeti v smernice za soočanje s problemom evroskepticizma, s ciljem, da se  poveča ozaveščenost o pomenu evropskih vrednot na ravni lokalnih skupnosti.

Udeleženci prihajajo iz Makedonije, Hrvaške, Madžarske, Bolgarije, Romunije, Latvije, Portugalske, Srbije – in seveda Slovenije, ki jo predstavljata Mestna občina Novo mesto in Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Uvodna konferenca bo potekala novembra v Novem Marofu na Hrvaškem.Brez naslova

 


 

nazaj